Alla inlägg den 10 maj 2010

Av 1styckesmafolkochjag - 10 maj 2010 09:05

Vi hade BVC-hembesök i fredags. Lilleman ligger en bit över längdkurvan som vi misstänkt, det är lång kille vi har. Vi diskuterade matvanor.


Eftersom vi fick en liten skrutt som inte sover eller somnar särskilt lätt så har vi ofta kört med vårt "säkra kort" på kvällarna. Han har fått flaskan och ofta somnat när flaskan är tom. Sedan sover han. Det har varit vår prioritet, både för hans och vår skull. Bebisar behöver som sagt sömn. Lilleman har alltid vaknat flera gånger under nätterna men på senare tid vaknar han en eller två gånger.  Detta var tydligen ett BIG NO NO, för 6-månaders ska sova en hel natt utan att vakna för ett nattmål och tydligen ska man aldrig mata i sängen. Jag kan förstå att bebisar inte ska förknippa sängen med mat så det kan jag väl köpa till viss del. Samtidigt har det på något sätt varit vår "räddning", vi vet att han somnar om vi matar vid läggning. Han sover ju aldrig annars utan skriker och gråter i evigheters evighet. Har man tur så sover han en stund på dagen. Var finns alla tips för oss föräldrar som har barn som aldrig sover? Sov när bebisen sover - men om de aldrig sover då? Om bebisarna inte vill ta napp, ta snuttefilt osv och inte har något att trösta sig själva med? Vi verkar vara bortglömda. Därför har vi tillåtit vår läggningsrutin då det har funkat.


Vi försöker dock ändra detta nu, särskilt då lilleman har fått tänder som måste borstas efter kvällsvällingen, inga hål i de små bissingarna vill vi ha. Vi har vår lugna stund med stillsam sång och mys, kvällsvälling, borsta tänderna sedan dags för sängen. Det har gått sådär hittills, men jag tror att det går framåt. Förut har lilleman somnat runt 20:30 men detta var alldeles för sent enligt BVC. Det har bara inte gått att få honom att somna tidigare på kvällen.


Litet tillägg:


De senaste tre kvällarna så har allt gått jättebra! Efter tandborstning så har lillen varit uppe en liten stund till med lugn och mys. Sedan har vi lagt honom i sin säng, sagt godnatt och därefter lämnat rummet. Han har sedan somnat efter ca en kvart på egen hand. Hoppas hoppas detta håller i sig!


Ovido - Quiz & Flashcards