Alla inlägg under december 2010

Av 1styckesmafolkochjag - 8 december 2010 21:53

Lyktan lyser i snön utanför. Ljuset är tänt så min älskling hittar hem i vintermörkret. Inne i värmen sover vår son sedan länge, sida vid sida med gosekaninen. Jag längtar efter honom när han sover, önskar att han kunde sova i vår säng ibland. Det går dock inte då han med största sannolikhet skulle ramla ner. Jag längtar efter P när han jobbar kvällar och nätter. Tankar i ensamhet svävar lätt iväg. Litet blir stort och smärtor för påtagliga. Jag längtar efter mina grabbar. Ljuset är tänt. Välkommen hem. Välkommen hem till kärlek.



Av 1styckesmafolkochjag - 8 december 2010 14:22

Bjuder på en goding från sommaren som var. 8 månader och övertrött efter en dag på stranden.


 

Av 1styckesmafolkochjag - 6 december 2010 10:38

Kastar ut en liten fråga till alla kvinnliga läsare. Får ni ofta smärta/ömhet i ett eller båda brösten (alltså när ni inte är gravida eller ammar)? I så fall hur ofta?

Av 1styckesmafolkochjag - 1 december 2010 07:44

Snart är det jul och snart börjar frågorna om vad Marius vill ha i julklapp.


* Den silvriga och den skimrande barnkammarboken

* Liten cd-spelare att ha i sitt rum


   

Helst någon av dessa. Finns på www.clasohlson.se  för 249:- respektive 349:- st.


*Presentkort på Polarn o Pyret då vi vill handla ytterplagg till förkolan där. POP har bäst kvalité utan tvekan.

* Klossar i tyg. Vi undanbeder oss för hårda skramlande leksaker med ljud. Vi har redan så det räcker. Snälla köp inget med ljud! Och helst inga hårda klossar eller burkar.

* Pengar så att vi själva kan köpa det Marius behöver eller föra över till hans sparkonto.

* Vi skulle gärna vilja ta porträttbilder på Marius hos en fotograf. Där får man gärna bidra med lite pengar.

* När det gäller inredning och kläder så köper vi det helst själva så hellre presentkort. Det känns bara tråkigt om folk blir sårade om vi byter varorna, men samtidigt är detta vårt hem där vi vill välja vår inredning själva. Inte känna att vi är tvingade att ha saker framme bara för att vi har fått dem i present och inte vill verka otacksamma. Vi har kämpat så för att bygga oss ett riktigt hem där vi alla tre trivs, då vill vi gärna fortsätta att göra det och känna att "detta är vårt, våra val, vårat hem". Det fattas tex fortfarande lite tavlor på väggarna just för att vi väntar på det som känns rätt. Klädesmässigt så drar Marius så olika storlekar beroende på affär därför är det enklare med presentkort.

* Cd-skiva med musik från Astrid Lindgrens filmer. Barnmusik överhuvudtaget är välkommet.

* Halksockor i stl 22-24


Ännu en sak som jag och P har tänkt mycket på men inte hunnit ta itu med än: vi behöver ordan en skylt eller något liknande att fästa på ytterdörren. Eftersom det blåser rätt mycket i denna stad så funkar inte riktigt tejp så jag gör här ett försök till att förmedla vad som ska stå på skylten (absolut inte ordagrant men innebörden):


När ni kommer till oss så ring inte på dörren, knacka försiktigt eller ännu bättre ring innan ni kommer så behöver inte Marius bli väckt. Det är väldigt irriterande att det ska ringas på dörren när han sover och han väcks.Det kan vända upp och ner på en hel dag.


Om ni kommer oanmälda och vi inte öppnar dörren så respektera detta då. Det kan hända att vi sover, vilar, har "mamma-pappatid", är mitt uppe i en diskussion eller helt enkelt bara vill vara ifred.


Klampa inte bara rätt in. Vänta tills vi öppnar dörren om vi har lust att öppna. Ni har ingen aning om vad vi gör här hemma, går nakna efter en dusch, söver lillen, hånglar i soffan, är helt nyvakna  osv. Vi behöver vårat privatliv. Jag skulle aldrig gå rakt in i någon annans hem om det inte är överenskommet sedan innan.


Brevbärarna får gärna sluta skramla det värsta de kan med brevlådan. Det låter i hela huset och ...japp, väcker lillen som har sitt rum närmast ytterdörren.

Det här med sömnen är rent ut sagt jävligt viktigt för oss då han alltid varit knölig med sömnen. Nu sover han en gång om dagen och då måste han få sova ostört. Mamman och pappan kan bli riktigt otrevliga om sömnen störs.


Låter detta orimligt och otrevligt? Vi vill ju bara ha vår privata sfär med lugn och ro. Vi tycker mycket om att få besök men gärna med lite framförhållning. Dessutom vill jag gärna hinna plocka undan det värsta och torka bort det värsta kladdet. Det ser ut som ett krigsfält med en ettåring i huset som river sönder allt han kommer åt. Helst toapapper. Att få klä sig anständigt känns också viktigt då det annars är lätt hänt att man fortfarande sitter behålös i sovlinnet med tuttarna vid golvet :-)







Ovido - Quiz & Flashcards